muzsaijeno.com

Kiknek ajánljuk a krioszaunát?

 

A krioterápia kiválóan alkalmazható fizikai, vagy akár érzelmi problémák kezelésére is. Segítségével mozgásszervi megbetegedéseket, reumát, krónikus ízületi gyulladásokat, gerincproblémákat, és autoimmun betegségeket is eredményesen kezelhetünk.

 

Mivel a terápia természetes módon regenerálja a sejteket, ezért olyan gyakori bőrbetegségeket is gyógyíthatunk vele, mint például a pikkelysömör, vagy az ekcéma. A krioszauna éppen ezért a bőr általános fiatalítására, és a celluitisz kezelésére is kiválóan alkalmas.

 

Mivel a kezelés során a szervezet 1000-2000 kalóriát is eléget, ezért fogyókúrás programok kiegészítője is lehet, amennyiben egyesítjük a krioszaunázás utáni 20-30 perces kardio edzéssel. A hidegterápia hatékony gyógymód a merevedési zavarokkal küzdő férfiak számára is.

 

Nagyszerű regenerációs hatása miatt sportsérülések esetén is alkalmazható. Egyes sportolók szívesen használják a krioszaunát edzések, versenyek előtt, hogy mindig a legjobb formájukat nyújtsák. Segítségével az izomláz azonnal megszűnik.

 

Mennyi ideig tart egy kezelés? 1 alkalom 3 perces kezelést, és 20 perc terápia utáni kardio mozgást foglal magába.

Mit tegyünk a kezelés előtt? Hogyan készüljünk a kezelésre?

 

Telefonon vagy e-mailes időpont egyeztetést követően, semmi mást nem kell hoznia, mint lehetőleg pamut alsóneműt és zoknit, (ebben kell a kamrába bemenni) és ha szeretne kezelést követően mozogni a futópadon illetve az ellipszis tréneren, akkor kényelmes ruhát és cipőt. Fontos, hogy kezelés előtt ne felhevült testtel érkezzünk, illetve pár perc pihenő javasolt. A krémek és különböző testápoló olajok használatát mellőzük a szaunázás előtt, mert a bőrön kellemetlen érzést válthat ki kezelés közben.

 

A  krioszaunába a lábak védelmére gyapjú csizmát biztosítunk. A kabinban a hideg, száraz levegővel a feje nem érintkezik, mivel az kint van a kabinból. Így a kezelés alatt nem lesz bezártsági érzése sem. A kabin padlózatának magassága állítható, így azt a beteg testmagasságához tudjuk igazítani. vagyis fej minden esetben kint van.

 

Hogyan hat a hidegterápia?

 

Az egész testre irányuló hidegterápiás kezelés egy olyan gyógymód, amely az extrém hideg hőmérsékletet (akár -110, -160 °C- ig) használja fel. A krioszaunás kezelés előnyei közé tartozik, hogy egyszerre több gyulladt ízület is egyidejűleg kezelhető. A beteg a szaunában csak pár percet tartózkodik (1-3 perc), viszont a jótékony hatások; a fájdalom csillapítása és akár teljes megszűnése a kezelés után több órával is tart.

 

Aktivizálja a szervezet öngyógyító folyamatait

 

A hidegben való tartózkodás befolyásolja a sejtszintű az anyagcserét. A hideg hatására fokozódik a szervezet tevékenysége, beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, különböző gyógyhatású hormonok, enzimek – köztük endorfin – szabadulnak fel. A szervezet védekezőképességét a hideg stimulálja, így az immunrendszer erősödik, a stressz szint csökken.

 

A hidegszaunában történő tartózkodás során a beteg bőrhőmérséklete azonnal lecsökken 0 °C-ra, majd a vérkeringés felgyorsulását követően felmegy 35 °C-ra. A kezelés hatására a reumás sokízületi gyulladást kísérő fájdalomérzet csökken, az ízületek kötöttsége csökken, izomgörcsoldó hatása is van.

 

Hogyan történik a kezelés?

 

A krioszaunához kesztyűt, és lábvédőt biztosítunk. A felhasználó a fülkében csak vállig „merül el”, így nem kell belélegeznie a hideg gázokat, feje szabadon lehet. A kezelés jótékony hatásait ezáltal zavartalanul élvezheti.

 

Van-e kockázata a kezelésnek, jár-e fájdalommal?

 

A kezelés teljesen biztonságos, nem jár fájdalommal. A krioszaunában a rendkívül alacsony hőmérséklet ellenére a test nem fagy meg, a hideg pedig nem kellemetlen.

 

muzsaijeno.com
Mennyi ideig tart egy kezelés? 1 alkalom 3 perces kezelést, és 20 perc terápia utáni kardio mozgást foglal magába.
muzsaijeno.com
Mennyi ideig tart egy kezelés? 1 alkalom 3 perces kezelést, és 20 perc terápia utáni kardio mozgást foglal magába.
muzsaijeno.com
Mennyi ideig tart egy kezelés? 1 alkalom 3 perces kezelést, és 20 perc terápia utáni kardio mozgást foglal magába.